About Me

My Photo
live in sungai buloh,pet lover,books lover,music lover,football fanatics

Wednesday, October 8, 2014

ESP SHAKLEE kebaikan, keburukan

sape pernah dengar pasal esp shaklee???angkat tangannnnn
klu yang dah tau tu baguih ler. yang tak tau tu meh kawe nak bgtau.
ESP atau nama panjangnye energy soy protein ni adalah makanan tambahan yang kaye dengan pelbagai nutrien penting. membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi. ESP soy Protein Isolate Powder merupakan sumber pusat protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
1. protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14 gram protein soya dan 500 gram kalsium bagi setiap hidangan. ini amat baik untuk kesihatan jantung.
2. membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur
3. paras glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
4. membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.






antare kebaikannya adalah
  1. Awet muda – Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda
  2. Baik untuk hormon-kerana kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita
  3. membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung
  4. Baik untuk prostat-genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  5. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.
  6. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat
  7. Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaanmengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut
  8. Pembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
  9. Memperbaiki pigmentasi, membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  10. Membaiki memori, meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
keburukannye pulak.eh ade keburukan ker???ade lah. keburukannya adalah apabila anda membiarkan esp anda tersimpanlah dalam canister tu. tak diminum, tak dibuat masker. kan dah rugi. so cepat2 grab your esp now. klu dah baguihlah. klu yang takde tu meh2 beli dengan kawe. nak2 pulak bulan ni ade promotion BELI 6 PERCUMA 1 tauuuu...share jek dengan kwn2 ofis tu. dengan roommate pun boleh gak. dengan akak, abg, dik, mak, ayah, atok, nenek...sume pung boleh...
cepat-cepat call/msg/whatsapp
0173881708 jaja

Saturday, May 21, 2011

BBQ+REUNION KECIL-KECILAN


macam mana nak mula ek???
emmm...malam tadi saye pi bbq rumah kawan.kawan sekolah mase sekolah menengah.dapatlah makan ayam dgn tembikai walaupun tak kenyang.tapi yang paling saye dapat jumpa balik kawan-kawan sekelas saye mase kelas 5 ERIS dulu.the best class ever at saujana utama.hihihi.rindu gila kat dorang semua.almaklumlah dah lama tak jumpa.masing-masing pun dah masuk IPT.dapatlah sembang2+makan2+gelak2 sampai pecah perut.hahaha.walaupun tak dapat jumpa semua yang ada masa kelas 5 ERIS tu,tapi gembira jugak lah.budak-budak kelas lain pun ada datang.walaupun tak kenal tapi buat-buat kenal je la.by the way,i miss u guys so damn much.hope we will meet again.love u guys.tipah,nad,aisya,lina,wan,hariz n,hariz h,fiq.tak lupa jugak kepada yang lain2 tu...hehe..till we meet again...
semoga kita akan bersahabat dari dunia sampai akhirat sana.aminnn...

Thursday, May 19, 2011

RESULT!!!

lagi beberapa hari je ni ha result final exam untuk sem le[as nak kuar.takutnya daku.meremang bulu romaku.kalau tak dapat seperti yang diharapkan,memang la sedih.tapi insyaAllah setelah ape yang telah dilakukan sepanjang satu sem ini akan membuahkan hasil.aminnn.tidal lupa jugak untuk kawan-kawan.hope korang dapat result yang cemerlang,gemilang terbilang.ceewaaahhh ayat skema.hehe.itu je la untuk kali ini.sehinggga berjumpa lagi.as-salam.

Friday, December 4, 2009

blog 1

spm tinggal bape hari je lagi nak habis...lepas ni nak buat apa ye???keje?pi motivasi?pi kelas memasak?pi kelas muzik?entahlah....tapi yang penting lepas dpt result nak sambung belajar lee.....mudah mudahan boleh la dapat result yg cemerlang,gemilang dan terbilang..amin.saya ingat nak amik kos perubatan.tapi saya macam tak yakin la dengan kemampuan saya.so pilihan kedua ingat nak amik business administration...tak pun jadi chef.yang pentingnya rezeki tu dari sumber yang halalkan....takutnya nak kena tunggu result.dekat 4 bulan tu.Allah saje la yang tahu macam-macam perasaan yang ada kat dalam ni......takutttttttttt.......tapi saya dah cuba yang terbaik......insya Allah.....